Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λίμνη Falcon : Το καλύτερο τεκμηριωμένο περιστατικό UFO

  • από
Λίμνη Falcon : Το καλύτερο τεκμηριωμένο περιστατικό UFO

Έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια και το περίεργο περιστατικό που συνέβη στη λίμνη Falcon του Καναδά παραμένει το καλύτερο τεκμηριωμένο περιστατικό UFO

Τι συνέβη στη λίμνη Falcon;

Το απόγευμα της 20ης Μαΐου του 1967, ο μηχανικός και ερασιτέχνης γεωλόγος Stephen Michalak έψαχνε κρυστάλλους χαλαζία στο επαρχιακό πάρκο Whiteshell κοντά στη λίμνη Falcon. Ο Michalak ξαφνιάστηκε όταν παρατήρησε ένα κοπάδι από χήνες που ήταν εκεί κοντά του να βγάζουν περίεργους ήχους και να φεύγουν.

Στη συνέχεια κοίταξε ψηλά στον ουρανό και είδε δύο άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα σε σχήμα πούρου. Τα αντικείμενα εκπέμπαν μια κοκκινωπή λάμψη και αιωρούντο περίπου 45 μέτρα μακριά του.

Ένα από αυτά προσγειώθηκε σε ένα επίπεδο τμήμα βράχου και μεταμορφώθηκε σε σχήμα δίσκου. Το άλλο παρέμεινε στον αέρα για λίγα λεπτά, και μετά εξαφανίστηκε από τον ουρανό.

Πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα μυστικό πειραματικό σκάφος των ΗΠΑ, ο Michalak έβγαλε ένα χαρτί και ένα μολύβι από την τσέπη του, και προσπάθησε να σκιτσάρει το αντικείμενο. Αφού πέρασε μισή ώρα σκιτσάροντας το αντικείμενο που είχε σχήμα δίσκου, άρχισε να το πλησιάζει. Καθώς ο Michalak πλησίαζε προς το μέρος της προσγείωσης, ο αέρας γινόταν πιο ζεστός, και είχε μια μυρωδιά θείου.

Ισχυρίζεται ότι πήγε τόσο κοντά που παρατήρησε τη λεία μεταλλική επιφάνια του σκάφους, που δεν είχε κολλήσεις. Στη συνέχεια κοίταξε μέσα από ένα φωτεινό άνοιγμα κάτι σαν πόρτα. Στο εσωτερικό είδε δέσμες φωτός και πάνελ με διάφορα χρώματα που αναβόσβηναν. Αλλά δεν μπορούσε να δει κανέναν ή κανένα άλλο ον. Όταν απομακρύνθηκε, τρία πάνελ σφράγισαν το άνοιγμα της πόρτας.

Ο Michalak κατάφερε να αγγίξει το σκάφος, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα γάντια που φορούσε. Ξαφνικά το αντικείμενο απογειώθηκε, αφήνοντας πίσω του αρκετή θερμότητα. Η οποία έκαψε το καπέλο και το πουκάμισο του.

Μετά από αυτό το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Winnipeg, όπου εξετάστηκε και νοσηλεύτηκε για σοβαρά εγκαύματα στην άνω κοιλιακή χώρα.

Ραδιενέργεια στο σημείο προσγείωσης

Λίμνη Falcon : Το καλύτερο τεκμηριωμένο περιστατικό UFO

Η περίεργη αυτή ιστορία εξαπλώθηκε γρήγορα αναστατώνοντας του κάτοικους της περιοχής. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από την Βασιλική Αεροπορία του Καναδά, την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Έρευνας για τα Εναέρια Φαινόμενα, και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το έδαφος που προσγειώθηκε το αντικείμενο, όπως και τα ρούχα του Michalak, αποδείχθηκε πως ήταν εξαιρετικά ραδιενεργά. Τις επόμενες εβδομάδες ο Michalak άρχισε να έχει συμπτώματα παρόμοια με αυτά που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση από ακτινοβολία, που κράτησαν χρόνια.

Καμία υπηρεσία η οργανισμός δεν μπόρεσε ποτέ να προσδιορίσει τη προκάλεσε τα εγκαύματα του Michalak.

Τι έδειξαν η μετέπειτα έρευνες για τα UFO

Έρευνες που έγιναν ένα χρόνο αργότερα ανακάλυψαν ένα λιωμένο κομμάτι ραδιενεργού μετάλλου σε έναν βράχο κοντά στην λίμνη Falcon. Διαπιστώθηκε ότι στον χώρο προσγείωσης του UFO δεν είχε βλάστηση, σε σύγκριση με τις κοντινές περιοχές.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε μια επιστολή που έστειλε στον Michalak έλεγε:

«Και η Αεροπορία του Καναδά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπόρεσαν να παράσχουν στοιχεία που θα αμφισβητούσαν την ιστορία του Michalak»

Το Νομισματοκοπείο του Καναδά τίμησε το περιστατικό που συνέβη στη λίμνη Falcon, βγάζοντας το 2018 ένα συλλεκτικό νόμισμα που λάμπει στο σκοτάδι και απεικονίζει τα UFO.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια συγκέντρωση στο Whiteshell για τους λάτρεις των UFO. Δεν πραγματοποιήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια λόγω του COVID-19.

Ο Chris Rutkowski, ερευνητής των UFO με έδρα το Winnipeg, το 2017 έγραψε ένα βιβλίο με τον γιο του Stephen Michalak για το περιστατικό που συνέβη στη λίμνη Falcon.

Είναι επίσης οργανωτής της UFOlogy Research Manitoba. Συλλέγει και αναλύει αναφορές από UFO που εμφανίζονται στον Καναδά από το 1989.

Οι ερευνητές του UFOlogy λένε ότι υπήρχαν 1.243 θεάσεις UFO στον Καναδά το 2020. Κατά μέσο όρο τρείς περίπου την ημέρα.

Οι αναφορές για τα UFO στον Καναδά έχουν αυξηθεί κατά 46% κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι κάτοικοι του Καναδά περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Το UFOlogy λέει ότι κατά μέσο όρο υπάρχουν δύο μάρτυρες ανά θέαση UFO. Οι θεάσεις συνήθως διαρκούν περίπου 15 λεπτά.

Σε μία μελέτη του 2017 οι ερευνητές είπαν ότι πολλά από αυτά που θεωρούνται άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ή UFO, είναι αεροπλάνα ή δορυφόροι. Το 13% των παρατηρήσεων UFO στον Καναδά κάθε χρόνο παραμένει ανεξήγητο.

Σχετικά Άρθρα

Εξωγήινα εμφυτεύματα μέσα σε ανθρώπινα σώματα;

Εξωγήινα εμφυτεύματα μέσα σε ανθρώπινα σώματα;

Καναδάς:Μυστηριώδες βουητό τρομάζει ανθρώπους και ζώα

Καναδάς : Μυστηριώδες βουητό τρομάζει ανθρώπους και ζώα

Θεωρίες Συνωμοσίας : Είναι Αλήθεια ή Ψέματα;

Θεωρίες συνωμοσίας : Είναι αλήθεια ή ψέματα;