Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Καναδάς:Μυστηριώδες βουητό τρομάζει ανθρώπους και ζώα

  • από
Καναδάς:Μυστηριώδες βουητό τρομάζει ανθρώπους και ζώα

Φανταστείτε ότι κάθεστε στις πρώτες θέσης μιας ροκ συναυλίας, οι χαμηλές συχνότητες του μπάσου που βγαίνουν από τα τεράστια ηχεία, κουνάνε ακόμα και τα μαλλιά σας.

Τώρα φανταστείτε ένα παρεμφερή ήχο χαμηλής συχνότητας που διαπερνά το σώμα και σας ακολουθεί σε κάθε στιγμή της ζωής σας.

Αυτό ακριβός είναι που βιώνουν από το 2010, πολλοί κάτοικοι στο Γουίντσορ (Windsor) του Οντάριο στο Καναδά. Έχουν αναφέρει ένα μυστήριο βουητό που σε μερικούς ανθρώπους προκαλεί ναυτία, διαταραχές στον ύπνο, καθώς και ψυχική και συναισθηματική δυσφορία.

Ο ήχος είναι κάτι σαν κινητήρας φορτηγού ντίζελ χαμηλής συχνότητας, αυτό το βουητό δεν έχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή που συμβαίνει. Και δεν έχει και καμία συγκεκριμένη πηγή που παράγετε.  

Ορισμένοι από αυτούς που τον ακούνε δηλώνουν ότι δεν ακούγετε τόσο σαν ήχος, αλλά σαν μια δόνηση. Ακόμα πιο άσχημα αισθάνονται εκείνοι που και τον ακούνε και που αντιλαμβάνονται τις δονήσεις του.

Το περίεργο είναι πως το μυστηριώδες βουητό δεν το ακούν όλοι στο Γουίντσορ.

Καναδάς:Μυστηριώδες βουητό τρομάζει ανθρώπους και ζώα

Αλλά εκείνοι που το ακούνε βιώνουν σχεδόν καθημερινά από μια μικρή ενόχληση, έως μια μεγάλη δοκιμασία στην υγεία τους. Και φυσικά όλο αυτό έχει υποβάθμιση την ποιότητας ζωής τους.

Πάρα τις προσπάθειες που έχουνε γίνει, κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει ακριβώς την αιτία του βουητού. Για αυτό οι κάτοικοι Γουίντσορ έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook για να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του βουητού και να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες καταγγελίες μπορούν.

Τώρα αν όλα αυτά σας ακούγονται σαν κάποιο σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας έχετε δίκιο.

Εκείνοι που πιστεύουν σε Θεωρίες Συνωμοσίας κατηγορούν τα πάντα για το βουητό. Από τους εξωγήινους, την εταιρεία φυσικού αερίου τις γεώτρησης πετρελαίου, μέχρι και για πυρηνικές δοκιμές.

Βέβαια δεν έμεινε ασχολίαστο και από κείνους που μιλάνε για το τέλος του κόσμου. Παραθέτοντας την Αποκάλυψη και τον τρίτο άγγελος που σάλπισε. 

Μια μελέτη που έγινε το 2011 από το Πανεπιστημίου του Γουίντσορ διαπίστωσε ότι οι ήχοι προέρχονται από το νησί Zug, κοντά στο Ντιτρόιτ. Το Zug είναι ένα τεχνητό νησί σχεδόν ακατοίκητο. Το μόνο που υπάρχει είναι μια βιομηχανία παραγωγής οπτάνθρακα (κοκ) Και ένα εργοστάσιο των ΗΠΑ που λειτουργεί κλίβανους για να μετατρέπουν τα μεταλλεύματά σε χάλυβα.

Ορισμένοι παρατήρησαν ότι ο θόρυβος εμφανίζεται όταν οι καμινάδες του εργοστασίου έβγαζαν καπνό. Όταν ξεκίναγε να δουλεύει. Η μελέτη ανέφερε ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω έρευνα για να εντοπιστεί η ακριβής πηγή των σημάτων.

Το 2013, το Πανεπιστήμιο του Οντάριο και η Καναδική κυβέρνηση ερεύνησαν το θέμα και επιβεβαίωσαν ότι το βουητό φάνηκε να προέρχεται από το νησί Zug.

Ωστόσο ο ήχος εκδηλώθηκε μόνο για μερικές ημέρες και κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης. Και όχι όταν εγκαταστάθηκε ειδικός εξοπλισμός ανίχνευσης θορύβου στον ποταμό του Ντιτρόιτ, ο οποίος χωρίζει το Windsor με το νησί Zug.

Επειδή το μυστηριώδες βουητό συμβαίνει κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά είναι πολύ πιθανό να έχει βιομηχανική προέλευση, υπάρχουν δικαιοδοτικά και νομικά ζητήματα στο παιχνίδι.

Επιπλέον, η βιομηχανία χάλυβα των ΗΠΑ είναι ένας ισχυρός φορολογικός παράγοντας και κανένας τοπικός πολιτικός δεν θέλει να εμπλακεί. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να περιπλέξουν τις προσπάθειες για να λυθεί αυτό το πολύ δυνατό μυστήριο.