Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι μεγαλύτερες εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων

  • από
Οι μεγαλύτερες εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Το τρίγωνο των Βερμούδων εμπλέκεται σε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχει πραγματικά κάτι που να μας φοβίζει; Δεκάδες πλοία και αεροπλάνα από τα μέσα της δεκαετίας του 19 αιώνα έχουν εξαφανιστεί στο τρίγωνο των Βερμούδων. Πολλά από τα οποία δεν άφησαν καν ίχνος τους. Θα μπορούσαν υπερφυσικές δυνάμεις να είναι υπεύθυνες για αυτά τα περιστατικά;

Ορισμένες πιθανές εξηγήσεις για τα αγνοούμενα σκάφη είναι οι δυνατοί τυφώνες, οι υποθαλάσσιοι σεισμοί και τα μαγνητικά πεδία που παρεμβάλουν τις πυξίδες και τις άλλες συσκευές εντοπισμού θέσης.

Αλλά έχει πιο ενδιαφέρον να πιστεύουμε σε θεωρίες συνομωσίας. Η ότι τα σκάφη που εξαφανίστηκαν πέρασαν σε μια άλλη διάσταση, η απήχθησαν από εξωγήινους.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για 5 άτυχες διαδρομές που ποτέ δεν επέστρεψαν από το μυστηριώδες τρίγωνο των Βερμούδων.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της πτήσης 19

Από τις πιο γνωστές εξαφανίσεις στο τρίγωνο των Βερμούδων. είναι η Πτήση 19. Το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου 1945, πέντε αεροπλάνα έφυγαν από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, με τον υπολοχαγό Charles Taylor να διοικεί το πλήρωμα 13 μαθητευόμενων πιλότων.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά, ο Taylor διαβιβάζει στη βάση για να τους πει ότι οι πυξίδες του δεν λειτουργούσα. Αλλά εκτιμά ότι ήταν κάπου κοντά στα νησάκια Keys της Φλόριντα.

Ο υπολοχαγός που έλαβε το σήμα, είπε στον Taylor να πετάξει βόρεια προς το Μαϊάμι εφ’ όσον ήταν βέβαιος ότι ήταν πραγματικά πάνω από τα νησάκια.

Παρόλο που ήταν έμπειρος πιλότος, όσο και αν προσπάθησε να βγει από τα νησάκια Keys, τόσο πιο μέσα ​​στη θάλασσα ταξίδεψε μαζί με το πλήρωμά του. Καθώς η νύχτα έπεσε, η λήψη των ραδιοσημάτων χάνονταν, μέχρι που τελικά δεν υπήρχε τίποτα από την πτήση 19.

Η έρευνα του ναυτικού ανέφερε ότι ο Taylor πανικοβλήθηκε, βρέθηκε σε σύγχυση και προκάλεσε την καταστροφή. Αλλά η μητέρα του τους έπεισε να αλλάξει η επίσημη έκθεση και να γράψουν ότι τα αεροπλάνα έπεσαν από άγνωστα αίτια. Τα αεροπλάνα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το επιβατικό αεροπλάνο DC-3 της πτήσεις NC16002

Ένα αεροσκάφος DC-3 που μετέφερε 29 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος. Εξαφανίστηκε λίγο πριν το τέλος μιας προγραμματισμένης πτήσης, από το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 28 Δεκεμβρίου 1948.

Ο πιλότος Robert Linquist είχε παραπονεθεί στο συνεργείο για την επισκευή μιας λυχνίας του ελέγχου των ταχυτήτων που δεν λειτουργούσε. Όπως και για τις μπαταρίες του αεροσκάφους που είχαν αποφορτιστεί. Αλλά η εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να καθυστερήσει την προγραμματισμένη απογείωση για επισκευές.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Μαϊάμι άκουσαν την πτήση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η επίσημη έκθεση έγραφε ότι η πτήση ήταν 80 χιλιόμετρα νότια του Μαϊάμι. Δεδομένου ότι η εκπομπή αναφέρθηκε από τη Νέα Ορλεάνη, είναι πιθανό ότι το αεροσκάφος να είχε βγει εκτός πορείας. Τίποτα άλλο δεν ακούστηκε από την καταδικασμένη πτήση, και το αεροσκάφος δεν βρέθηκε ποτέ.

SS Marine Sulfur Queen

Οι μεγαλύτερες εξαφανίσεις στο τρίγωνο των Βερμούδων

Το SS Marine Sulfur Queen, ήταν ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε τετηγμένο θείο. Εξαφανίστηκε από τη νότια ακτή της Φλώριδας το Φεβρουάριο του 1963. Το δεξαμενόπλοιο και τα 39 μέλη του πληρώματος χάθηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνος.

Σύμφωνα με την έρευνα της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, η κατάσταση του πλοίου δεν ήταν καλή, και πιθανότατα δεν ήταν κατάλληλο για να ταξιδεύει.

Οι πυρκαγιές ήταν συνηθισμένες και το πλοίο ήταν γνωστό ότι είχε αδύναμη καρίνα, που σημαίνει ότι ήταν πιθανό να κοπεί λόγο της διάβρωσης.

Το πλοίο μετατράπηκε από πετρελαιοφόρο που ήτανε αρχικά, για να μεταφέρει τετηγμένο θείο. Το υψηλό κέντρο βάρους θα μπορούσε να προκαλέσει την ανατροπή του σκάφους. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι συνέβη με το Sulfur Queen, αλλά η κακή του κατάσταση ήταν ενδεχομένως το αποτέλεσμα του ναυαγίου. Το Marine Sulfur Queen παραμένει ένα από το πιο δυνατά μυστήρια στο τρίγωνο των Βερμούδων.

Η Πτήση 201

Ένα μονοκινητήριο Τσέσνα της Πτήση 201 που έφυγε από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα στις 31 Μαρτίου 1984, με προορισμό το νησί Μπίμινι (Bimini) στις Μπαχάμες, αλλά ποτέ δεν έφτασε.

Οι επιβάτες ήταν όλοι υπάλληλοι της Τσέσνα. Παρά την εμπειρία του πληρώματος, κάτι πήγε στραβά. Στο μέσο της διαδρομής, το αεροπλάνο επιβράδυνε σημαντικά την ταχύτητά του. Αλλά δεν έγινε καμία μετάδοση από τον ασύρματο που να δείχνει ανησυχία.  

Ξαφνικά, το αεροπλάνο έπεσε από τον αέρα μέσα στο νερό, και εξαφανίστηκε τελείως από το ραντάρ. Μια γυναίκα στο νησί Μπίμινι ανέφερε ότι είδε ένα αεροπλάνο να βυθίζεται στη θάλασσα περίπου 1,50 χιλιόμετρο από την ακτή. Στις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκαν ποτέ τα συντρίμμια.

USS Cyclops

Το USS Cyclops ήταν ένα τεράστιο σκάφος 542 ποδιών που κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετέφερε άνθρακα για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Παρέμεινε ως επί το πλείστον στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι το 1918 όταν στάλθηκε στη Βραζιλία για ανεφοδιασμό των συμμαχικών πλοίων.

Με 309 άτομα το πλοίο έφυγε από το Ρίο ντε Τζανέιρο το Φεβρουάριο και έφθασε στο Μπαρμπάντος τον Μάρτιο. Μετά από αυτό το Cyclops εξαφανίστηκε.

Η εξαφάνιση αυτού του πλοίου ήταν ένα από τα πιο αινιγματικά μυστήρια στα χρονικά του Πολεμικού Ναυτικού. Όλες οι προσπάθειες να εντοπιστεί ήταν άκαρπες. Δεν υπήρχαν εχθρικά υποβρύχια στο Ατλαντικό την εποχή εκείνη.

Τον Δεκέμβριο του 1918, έγιναν πολλές προσπάθειες από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για να συλλέξουν στοιχεία για το εξαφανισμένο πλοίο.

Αυτή η τραγωδία που συνέβη στο τρίγωνο των Βερμούδων, είναι η μεγαλύτερη σε απώλεια ζωής στην αμερικανική ναυτική ιστορία που δεν περιλαμβάνει μάχες.

Σχετικά Άρθρα

Θεωρίες Συνωμοσίας : Είναι Αλήθεια ή Ψέματα;
Θεωρίες συνωμοσίας : Είναι αλήθεια ή ψέματα;
Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο
Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο
Εξωγήινα εμφυτεύματα μέσα σε ανθρώπινα σώματα;
Εξωγήινα εμφυτεύματα μέσα σε ανθρώπινα σώματα;