Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

  • από
Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

Δεν χρειάζεται να πιστεύετε στα φαντάσματα για να απολαύσετε μια ιστορία φαντασμάτων. Τα στοιχειωμένα μέρη και οι ιστορίες με φαντάσματα έχουν παράδοση πολλών χρόνων, και μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Το μόνο που χρειάζεται για να φτιαχτή μια ιστορία είναι ένας ανατριχιαστικός χώρος, λίγο φαντασία, και κάτι απρόσμενο.

Αλλά τι γίνετε αν εκεί που κάθεστε στο σπίτι σας αμέριμνοι μια παγωμένη νύχτα του χειμώνα, ακούσετε έναν περίεργο χτύπημα. Αν μέσα στο δωμάτιο παρατηρήσετε αντικείμενα να έχουν μετακινηθεί, παράξενες μυρωδιές, το κατοικίδιο σας να είναι ανήσυχο, να υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Σύμφωνα με την “Ένωση Επιστημονικής Μελέτης Παραφυσικών Φαινομένων” (ASSAP) οι ενδείξεις αυτές χαρακτηρίζουν έναν χώρο στοιχειωμένο.

Παρακάτω βρίσκονται τα 10 πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου που πληρούν όλες τις παραπάνω προδιαγραφές.

 

1 Banff Springs Hotel Alberta, Canada

Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

Είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Αλμπέρτα του Καναδά, χτίστηκε πριν από 125 χρόνια. Το ειδυλλιακό τοπίο μπορεί να σας ξεγελάσει, όμως φημολογείται ότι είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη.

Τρομακτικές ιστορίες ακούγονται από τους επισκέπτες για την εμφάνιση μιας νύφης. Πράγματι μια νύφη έχασε εκεί τη ζωή της με τραγικό τρόπο λίγο πριν τη γαμήλια τελετή, έπεσε από τη σκάλα σπάζοντας το λαιμό της. Την έχουν δει στην αίθουσα δεξιώσεων και να κάθετε στη σκάλα του ξενοδοχείο.

Μια άλλη ιστορία που λένε οι ντόπιοι είναι για μια οικογένειας που δολοφονήθηκε στο δωμάτιο 873. Το δωμάτιο καταργήθηκε και η πόρτα έχει χτιστή με τούβλα από τότε που η οικογένεια δολοφονήθηκε. Αλλά πολλοί πελάτες βλέπουν μέχρι και σήμερα, στο διάδρομο έξω από το δωμάτιο την οικογένεια να περιπλανιέται.

Ίσως η πιο δημοφιλής από όλες τις αναφορές είναι αυτοί του πρώην γκρουμ, Sam Macauley. Εργάστηκε στο ξενοδοχείο τη δεκαετία  του ’60, και εξακολουθεί η παρουσία του να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Του αρέσει να βοηθά τους πελάτες και να τους οδηγεί μέχρι τα δωμάτιά τους ντυμένος με τη στολή του 60, ανάβει συχνά τα φώτα και ανοίγει τις πόρτες. Όσοι προσπάθησαν να του μιλήσουν ή να του δώσουν φιλοδώρημα εξαφανίστηκε.

2 Savannah, Georgia

Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

Η Σαβάνα της Γεωργίας λέγεται ότι είναι η πιο στοιχειωμένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι τουριστικοί πράκτορες ξεκινάνε με μια επίσκεψη στο ιστορικό νεκροταφείο Bonaventure της πόλης. Περιπλάνηση στους πέτρινους τάφους, μυστηριώδη αγάλματα και τρομακτικά δέντρα.

Ανάμεσα στα φαντάσματα του νεκροταφείου είναι και το φάντασμα της Gracie Watson, μίας εξάχρονης που πέθανε από πνευμονία το 1889. Το φάντασμα της λέγεται ότι στοιχειώνει το άγαλμα που στέκεται πάνω από τον τάφο της, το οποίο όπως και πολλά άλλα αγάλματα στο νεκροταφείο μερικές φορές λέγεται ότι κινούνται σαν να ήταν ζωντανά, ενώ μερικές φορές ακούγονται οι ήχοι των παιδιών που παίζουν ή κλαίνε.

Το Hampton Lillibridge House στη Σαβάνα χτίστηκε το 1797 βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο στο κέντρο της χώρας, οι 26 οικογένειες που έχουν ζήσει στο σπίτι έχουν διαμαρτυρηθεί για διάφορα μεταφυσικά φαινόμενα που τους ανάγκασαν να φύγουν.

Αυτά τα περίεργα φαινόμενα περιλαμβάνουν έπιπλα που κινούνται φώτα που ανάβουν μόνα τους και πόρτες που ανοίγουν. Εύλογα ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο.

3 Eastern State Penitentiary Philadelphia, Pennsylvania

Το Eastern State Penitentiary είναι μια πρώην φυλακή στη Φιλαδέλφεια, χτισμένη το 1829, είναι η πρώτη φυλακή που χρησιμοποίησε την απομόνωση μέρα και νύχτα.

Διάφορες μέθοδοι αυστηρής τιμωρίας, υιοθετημένες από πρακτικές που λάμβαναν χώρα σε ψυχιατρεία, χρησιμοποιούνταν στους κρατούμενους που δεν υπάκουαν στους κανόνες. Οι κρατούμενοι επίσης δένονταν με ζουρλομανδύα τόσο σφιχτά που λιποθυμούσαν.

Οι αναφορές για μεταφυσικά φαινόμενα ξεκίνησαν από τη δεκαετία του 1940, αλλά και από τότε που έκλισε η φυλακή το 1971, τα μεταφυσικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί.

Οι αναφορές περιλαμβάνουν: Σκιές που κινούνται στους τοίχους γρήγορα. Παράξενοι ήχοι όπως βήματα, ουρλιαχτά, απόμακρες ομιλίες, και μια σκοτεινή φιγούρα να κάθετε στον πύργο της φρουράς.

4 Edinburgh Castle – Edinburgh Scotland

Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

Το Κάστρο του Εδιμβούργου δεν είναι μόνο ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη αλλά και από τα πιο ιστορικά. Είναι ένα ιστορικό φρούριο που χρονολογείται από την εποχή του σιδήρου (2ος αιώνας μ.Χ.). Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, και είναι ορατό από πολύ μακριά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος της Γης. Το κάστρο του Εδιμβούργου υπήρξε τόπος βασανιστηρίων και πολλών αιματηρών μαχών.

Σήμερα είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της Σκωτία, οι επισκέπτες και το προσωπικό που εργάζεται, έχουν βιώσει πολλές περίεργες  καταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Οι πιο συνηθισμένες είναι, η αίσθηση του αγγίγματος, του σπρωξίματος, καθώς και η αίσθηση ότι κάποιος τους κοιτάει επίμονα. Άλλες εμπειρίες περιλαμβάνουν, περίεργα φώτα, απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ανεξήγητες ομίχλες, παράξενους ήχους, σκιές στους τοίχους, ξαφνικά έντονα συναισθήματα φόβου, λύπης και απελπισίας.

5 St. Augustine Lighthouse Florida, USA

Ο φάρος του Αγίου Αυγουστίνου (St. Augustine) χτίστηκε το 1974 είναι ένας ενεργός φάρος και μουσείο. Σύμφωνα με τις αναφορές ο φάρος όπως και τα τριγύρω κτίρια είναι στοιχειωμένα. Οι εμφανίσεις δύο κοριτσιών έχουν παρατηρηθεί επανειλημμένα από τους επισκέπτες και το προσωπικό.

Τα κορίτσια πιστεύεται ότι είναι οι κόρες του Ezekiah Pittee, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του φάρου τη δεκαετία του 1870. Οι δύο κόρες του πέθαναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, σε ένα τραγικό ατύχημα στο χώρο που χτιζόταν ο φάρος. Και τις δύο της έχουν δει στην σκάλα του φάρου.

Επίσης η εμφάνιση μιας γυναίκας έχει γίνει αντιληπτή από πολλούς, στέκεται στη σκάλα του φάρου ή περπατά στο έδαφος έξω από το φάρο, και καλεί σε βοήθεια του περαστικούς.

Το φάντασμα ενός άνδρας στο υπόγειο του φάρου, έχει αναστατώσει πολλούς ανθρώπους, θεωρείται ότι ήταν ο William A. Harn, ήρωας του εμφυλίου πολέμου και πρώην Φαροφύλακας.

Λόγω του συντριπτικού αριθμού των αναφορών που προέρχονται από την περιοχή, διερεύνησαν και βρήκαν αρκετά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που φαίνεται να είναι μια γυναίκα πάνω στο κιγκλίδωμα στη σκάλα του φάρου. Επίσης κατέγραψαν σκιές και τον ήχο μιας γυναίκας να φωνάζει για βοήθεια!

Λόγω της επιτυχίας τους στην καταγραφή αποδείξεων, έφεραν την περιοχή στις πρώτες θέσης των παραφυσικών τοποθεσιών, και ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου.

6 Akershus Fortress – Oslo, Norway

Χτισμένο γύρω στο 1300 το Φρούριο Akershus είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο που χρησίμευσε ως αμυντικό φρούριο για την πόλη του Όσλο.

Έχει λειτουργήσει ως φυλακή στα τέλη του 18ου αιώνα, με πολλούς κρατούμενους να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου οι Ναζί κατέλαβαν το κάστρο, πραγματοποιώντας πολλές εκτελέσεις.

Το κάστρο πιστεύεται ότι είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος στη Νορβηγία. Με την τεράστια ιστορία του δεν προκαλεί έκπληξη, η πιο δημοφιλής ιστορία, είναι αυτή του δαιμονικού σκύλου που ονομάζεται Malcanisen.

Όταν έχτισαν το φρούριο έκλειναν ένα ζωντανό σκυλί μέσα στον τοίχο και τον ξέχασαν. Ο σκύλος άρχισε να στοιχειώνει τους διαδρόμους του κάστρου, τον αποκαλούν “Malcanisen” που σημαίνει “το κακό σκυλί” Ένα από τα πρώτα θύματα του σκύλου ήταν ο διοικητής του κάστρου.  

Σύμφωνα με το μύθο, όποιος συναντηθεί με τον Malcanisen  καταδικάζεται σε φριχτό θάνατο μέσα σε τρεις μήνες.

7 Island of the Dolls – Xochimilco, Mexico City

Η λίμνη βρίσκεται στη πόλη του Μεξικό γνωστή με το όνομα (το νησί με τις κούκλες) είναι σίγουρα ένα από τα πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη.

Στη δεκαετία του 1950, ένας άντρας με το όνομα Don Julian Santana εγκατέλειψε τη γυναίκα και το παιδί του και μετακόμισε στη λίμνη Teshuilo για να γίνει ερημίτης αγνοώντας το τι είχε συμβεί πριν 30 χρόνια.

Το 1920 τρία νεαρά κορίτσια έπαιζαν κοντά στο νερό, όταν ένα από τα κορίτσια έπεσε μέσα και πνίγηκε. Οι ντόπιοι πίστευαν ότι το πνεύμα του νεκρού κοριτσιού δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει το νησί.

Ο Julian ισχυρίστηκε ότι μόλις μετακόμισε στο νησί ένα μικρό κορίτσι άρχισε να του μιλάει. Το κορίτσι του είπε πως πέθανε και ότι ήταν παγιδευμένο στο νησί. Άρχισε να αγοράζει κούκλες για το μικρό κορίτσι για να παίξει μαζί του, πολλές φορές πουλώντας φρούτα και λαχανικά που είχε καλλιεργήσει ο ίδιος για να μπορεί να τις αγοράζει.

Ο Julian εξιστόρησέ στον ανιψιό του την ιστορία με το μικρό κορίτσι, την δίψα της νεαρής κοπέλας για τις κούκλες, καθώς και τον φόβο του ότι τον ήθελε παρέα στον υγρό τάφο της.

Μια μέρα που επέστρεφε στο νησί ο ανιψιός του βρήκε τον θείο του μέσα στο νερό της λίμνης. Το σώμα του ήταν στο ίδιο σημείο όπου το κοριτσάκι είχε προφανώς πνιγεί 70 χρόνια πριν.

Σύντομα το μέρος απόκτησε μεγάλη φήμη ως στοιχειωμένο, οι τουρίστες συχνά μιλούν για τα μάτια της κούκλας που τους ακολουθούν. Άλλοι ανέφεραν ότι οι κούκλες ψιθυρίζουν ειδικά τη νύχτα, το φάντασμα του Julian λέγεται ότι παραμένει στο νησί, καθώς και του νεαρού κοριτσιού.

8 Gettysburg – Pennsylvania

Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

Η μεγαλύτερη και πιο θανατηφόρα μάχη του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, έλαβε χώρα στο Gettysburg της Πενσυλβανίας το 1863. Περισσότεροι από 8.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν, χρόνια μετά την αιματηρή μάχη ένας ασυνήθιστος αριθμός ιστοριών με φαντάσματα συνδέθηκε με τα γεγονότα από το πεδίο της μάχης.

Αρκετοί επισκέπτες σήμερα στο Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο του Gettysburg, έχουν αναφέρει ότι ακούνε φωνές από την μάχη, και πυροβολισμούς. Σε μια ψηλή βραχώδη προεξοχή στο πεδίο της μάχης που ονομάζεται Devil’s Den, όπου οι σκληρές μάχες έλαβαν χώρα στης 2 Ιουλίου 1836, αρκετοί επισκέπτες ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει τον ήχο των τυμπάνων και των πυροβολισμών.

Το Devil’s Den λέγεται επίσης ότι είναι στοιχειωμένο από το φάντασμα ενός στρατιώτη, που δεν φορούσε άρβηλα, μερικές φορές είναι φιλικό και ομιλητικό με τους ανθρώπους.

Αρκετές θεάσεις φαντασμάτων έχουν επίσης αναφερθεί στο λόφο που ονομάζεται Little Round Top, όπου τα στρατεύματα του Confederate αναγκάστηκαν να επιστρέψουν από μια επίθεση, στις 2 Ιουλίου του 1863.

Ο θρύλος λέει ότι τρεις κατάσκοποι κρεμάστηκαν στη γέφυρα του Sach. Η γέφυρα είναι τώρα μια από τις αγαπημένες περιοχές για τους κυνηγούς φαντασμάτων, και κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει ήχους πυροβολισμών, και καλπασμούς αλόγων, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι είδαν παράξενες ομίχλες και ανεξήγητα φώτα.

9 The Queen Mary Hotel – California, USA

Τα 10 πιο τρομακτικά και στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

Το Queen Mary Hotel είναι πρώην πλοίο που ταξίδευε κυρίως στο Βόρειο Ατλαντικό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 έως τη δεκαετία του 1960. Από τη δεκαετία του ’70 λειτουργήσει ως ξενοδοχείο στο Λονγκ Μπιτς στη Καλιφόρνια.

Θεωρείται ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα ξενοδοχεία στην Αμερική με τις περισσότερες αναφορές. Το πλοίο έχει τόσες πολλές στοιχειωμένες περιοχές, που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και που να τελείωσης.

Η πιο δημοφιλής από όλες τις αναφορές έρχεται από την πισίνα της Πρώτης θέσης. Δύο γυναίκες πνίγηκαν εκεί, η πρώτη το 1930 και η δεύτερη το 1960, τα φαντάσματα τους τα έχουν δει πολλές φορές σε αυτόν τον χώρο.

Την φιγούρα μιας γυναίκας στα λευκά την έχουν δει στη σάλα του πλοίου. Υπήρξαν αναφορές για έναν άντρα με κοστούμι του 1930 στις σουίτες της πρώτης θέσης.

Τα φαντάσματα δύο παιδιών τα έχουν δει και ακουστεί κοντά στην αποθήκη, και το φάντασμα μιας νεαρής γυναίκας το έχουν δει να περπατάει μέσα από την πισίνα της τρίτης θέσης.

Στη καμπίνα B340 υπήρξαν επίσης πολλές παραφυσικές αναφορές, ωστόσο αυτή δεν είναι πλέον διαθέσιμη για ενοικίαση, ο λόγος που δεν είναι διαθέσιμη δεν είναι γνωστός.  

10 The Tower of London – London, England

Ο Πύργος του Λονδίνου θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν πολλές αναφορές για μεταφυσικά Φαινόμενα.

Το πιο διάσημο από όλα είναι τα φάντασμα της Anne Boleyn, σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου του 8ου. Αποκεφαλίστηκε το 1536 και το σώμα της χωρίς κεφάλια το έχουν δει να περπατάει στους διαδρόμους του πύργου και συχνά κοντά στο σημείο του πέθανε.

Άλλες εμφανίσεις όπως εκείνη της Lady Jane Gray, η οποία εντοπίστηκε από έναν φύλακα το 1957. Την Gray την έχουν δει συχνά να στέκεται στο παράθυρο του πύργου.

Ίσως η πιο διάσημη αναφορά είναι εκείνη της μυστηριώδη εμφάνισης των δύο παιδιών. Τα έχουν δει να κυκλοφορούν σε όλα τα δωμάτια του κάστρου, συχνά εμφανίζονται με τα νυχτικά τους, κρατώντας τα χέρια τους και το βλέμμα τους είναι γεμάτο τρόμο.