Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τάος : Περίεργος ήχος κάνει τους επιστήμονες να απορούν

Τάος : Περίεργος ήχος κάνει τους επιστήμονες να απορούν

Το Τάος είναι μια πόλη στο Νέο Μεξικό που έγινε γνωστή για έναν περίεργο βουητό. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι κάτοικοι του Τάος διαμαρτύρονται για ένα περίεργο ήχο, ένα συνεχόμενο βουητό χαμηλής συχνότητας.

Οι άνθρωποι που ακούνε αυτόν τον ήχο τον παρομοιάζουν με κινητήρα φορτηγού που δουλεύει στο ρελαντί ενώ βρίσκετε σε απόσταση.

Είναι ένας ενοχλητικός ήχος που ακούγεται σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεστε κάποιος είτε σε εσωτερικό χώρο είτε σε εξωτερικό.

Το 1993 το βουητό έγινε αφόρητο, και οι κάτοικοι του Τάος αποφάσισα να το καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές. Μετά από αυτό ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί η μυστηριώδη χαμηλή συχνότητα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, διάφορα όργανα ανίχνευσης ήχου τοποθετήθηκαν στην πόλη Τάος. Μετά από αυτό οι κάτοικοι ερωτήθηκαν για το αν και πότε άκουσαν το βουητό.

Σύμφωνα με την έρευνα μόνο το 2% του συνολικού πληθυσμού του Τάος μπορούσε να ακούσει το βουητό.

Θα μπορούσαν κάποιοι τεχνητά να παράγουν ένα τέτοιου τύπου βουητό, αλλά κανένα τέτοιο σήμα δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η μόνη ασυνήθιστη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε ήταν τα αυξημένα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν από τους πυλώνες ηλεκτρισμού.

Εκτός από το Τάος ο ήχος ακούγετε και σε άλλα μέρη

Το Τάος δεν είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που οι άνθρωποι ακούνε παράξενους και μυστηριώδεις ήχους. Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 οι κάτοικοι του Μπρίστολ στην Αγγλίας ήταν οι πρώτοι που άκουσαν το βουητό.

 Τάος : Περίεργος ήχος κάνει τους επιστήμονες να απορούν

Το 1980 οι αρμόδιοι υπάλληλοι για το περιβάλλον, χρησιμοποίησαν ιδικά όργανα για να παρακολουθήσουν το θόρυβο και να εντοπίσουν τη πηγή του ήχου.

Παρόλο που τα αποτελέσματα των εκθέσεων καταλόγισαν την ευθύνη στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, και τα εργοστάσια, ο παράξενος ήχος ακούγεται ακόμα.

Στην παραθαλάσσια γειτονιά του Bondi στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία, για αρκετά χρόνια οι κάτοικοι άκουγαν ένα παράξενο βουητό.

Πριν από μερικά χρόνια, εκατοντάδες κάτοικοι του Κόκομο στην Ιντιάνα, ανέφεραν ότι ακούνε αυτό τον ήχο. Το 2003, οι αρχές του Κόκομο διερεύνησαν τον παράξενο θόρυβο. Σύμφωνα με τις αναφορές, η πολιτεία της Ιντιάνα κατηγόρησε τις βιομηχανίες.

Μετά από αυτό οι αρχές επέβαλαν στις βιομηχανίες τη μείωση του θορύβου. Αν και οι βιομηχανίες μείωσαν τον θόρυβο, ο μυστηριώδης ήχος είναι ακόμα παρόν.

Πιθανές αιτίες για τον περίεργο ήχο

Παρόλο που το Τάος δεν είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που οι άνθρωποι ακούνε αυτόν τον περίεργο ήχο, ποια μπορεί να είναι η πιθανή αιτία για το βουητό;

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μας περιβάλλουν διάφοροι ήχοι, οι περισσότεροι από αυτούς περνούν απαρατήρητοι. Μπορούμε να τους παρατηρήσουμε μόνο όταν δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ήχοι μπορεί να μας ακούγονται μυστηριώδεις.

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι το βουητό είναι πραγματικό, όμως η πιθανή αιτία που το προκαλεί παραμένει άγνωστη. Οι βιομηχανίες τα εργοστάσια και οι αυτοκινητόδρομοι, είναι η εύκολη λύσει.

Άλλες πιθανές αιτίες μπορεί να είναι οι συσκευές ασύρματης επικοινωνίας. Οι γραμμές αερίου υψηλής πίεσης, και οι πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμα μια θεωρία υποστηρίζει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλής συχνότητας μπορεί να είναι η αίτια του βουητού.

Οι επιστήμονες βρήκαν ακόμα μια σειρά από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η σεισμική δραστηριότητα ή μικροσεισμοί, η πολύ χαμηλή συχνότητα που μπορεί να παραχθεί από τα κύματα του ωκεανού.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο ήχος γίνετε αντιληπτός μόνο από  μερικούς ανθρώπους.

Η επιστήμη πίσω από το βουητό του Τάος

Παρόλο που οι επιστήμονες πραγματοποίησαν πολυάριθμα πειράματα, ορισμένοι εξηγούν το φαινόμενο από ιατρικής πλευράς. 

 Τάος : Περίεργος ήχος κάνει τους επιστήμονες να απορούν

Σύμφωνα με την ιατρική οι εμβοές μπορεί να είναι μια πιθανή αιτία. (Οι εμβοές είναι ακουστοί ήχοι που παράγονται από το σώμα μας, και ο ασθενής τους ακούει)

Μια άλλη εκδοχή λέει πως οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται κάτι ακόμη και όταν δεν είναι πραγματικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ήχους.

Οι ιατρικές εξετάσεις που έχουν γίνει, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που ακούνε το βουητό έχουν φυσιολογική ακοή. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτοί που ακούνε το βουητό ενδεχομένως να έχουν πιο ισχυρή ακοή.

Ακόμα πολλή πιθανό είναι το βουητό να είναι μια ακουστική ψευδαίσθηση. Για παράδειγμα, ορισμένοι κάτοικοι του Τάος έχουν αναφέρει ότι ακούνε το βουητό ακόμα και μετά την έξοδο τους από την πόλη.

Θεωρίες Συνωμοσίας πίσω από το βουητό του Τάος

Για ορισμένους οι Θεωρίες Συνωμοσίας είναι ένας από τους λόγους για τον μυστηριώδη ήχο. Όπως στρατιωτικά πειράματα η υποβρύχιες βάσης.

Το πειραματικό πρόγραμμα HAARP υπήρξε η δημοφιλέστερη αιτία για τους λάτρης των θεωριών συνωμοσίας. Πιστεύουν ότι το HAARP που διεξάγει έρευνα για τη ιονόσφαιρα της Γης, κάνει ένα πείραμα που δημιουργεί το βουητό. Και η πιο διαδεδομένη εξήγηση για όλα τα ανεξήγητα και μυστηριώδη πράγματα, οι εξωγήινοι βρίσκονται από πίσω.

Το βουητό του Τάος παραμένει ακόμα ένα άγνωστο και άλυτο μυστήριο. Αν και τα περισσότερα πράγματα στην επιστήμη είναι άλυτα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανεξήγητα.

Όπως είδαμε πολλές είναι οι αιτίες πίσω από αυτό το παράξενο βουητό, κάθε περίπτωση έχει διαφορετική ερμηνεία. Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές μελέτες για το βουητό στη πόλη Τάος παραμένει ακόμα ένα μυστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Θεωρίες Συνωμοσίας : Είναι Αλήθεια ή Ψέματα;
Θεωρίες συνωμοσίας : Είναι αλήθεια ή ψέματα;
Οι μεγαλύτερες εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων
Οι μεγαλύτερες εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων
Project A119 : Το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Σελήνη
Project A119 : Το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Σελήνη