Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανοιχτόμυαλοι; : Τι σημαίνει να είσαι ανοιχτόμυαλος

  • από
Ανοιχτόμυαλοι; : Τι σημαίνει να είσαι ανοιχτόμυαλος

Είναι μερικοί άνθρωποι πραγματικά ανοιχτόμυαλοι πιο περιεκτικοί στη σκέψη τους, πιο εκτεταμένοι στο πώς επεξεργάζονται τις πληροφορίες;

Πειράματα στην ψυχολογία της προσωπικότητας δείχνουν ότι οι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό πράγματι επεξεργάζονται πληροφορίες με διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να δουν κυριολεκτικά τον κόσμο διαφορετικά από τον μέσο άνθρωπο.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας που έχουν οι ανοιχτόμυαλοι Άνθρωποι είναι.

Δημιουργικοί και ευρηματικοί, ενδιαφέρονται για την τέχνη, πιστεύουν ότι όλα είναι πιθανά, δεν έχουν ψευδαισθήσεις. Βλέπουν τα πράγματα κυριολεκτικά διαφορετικά όσον αφορά τη βασική οπτική αντίληψη.

Οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι βλέπουν περισσότερες δυνατότητες ακόμα και στα πιο περίεργα αντικείμενα.

Για παράδειγμα σε ένα απλό πρόβλημα, όπως “πόσες χρήσεις μπορείς να σκεφτείς για ένα τούβλο;”

Σε ανθρώπους με υψηλή διορατικότητα, οι δυνατότητες πλημμυρίζουν.

Ένα τούβλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Για στήριγμα σε έναν σπασμένο καναπέ.

Ή μπορεί να σπάσει και να αναμιχθεί με νερό και να χρησιμοποιηθεί για βαφή.

Ανοιχτόμυαλοι; : Τι σημαίνει να είσαι ανοιχτόμυαλος

Έχει διαπιστωθεί ότι οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι κρατάνε κάποια απόσταση μεταξύ του εαυτού τους και του προβλήματος που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε ένα δύσκολο πρόβλημα, δοκιμάστε να φανταστείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό σας, και ότι το βλέπεται σαν ένα τρίτο πρόσωπο.

Σε μια κλασική μελέτη που ονομάζεται Invisible Gorilla Test

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με δύο ομάδες. Η μία με μαύρες μπλούζες και η άλλη με άσπρες μπλούζες, πετούσαν την μπάλα η μια στην άλλη ομάδα. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα έπρεπε να μετρήσουν πόσες φορές πέταξαν την μπάλα  οι παίκτες με της άσπρες μπλούζες.

Στη μέση του βίντεο, κάποιος με κοστούμι γορίλα περιπλανιέται ανάμεσα στους παίκτες. Κοιτάζει την κάμερα, κτυπά το στήθος του και παρασύρετε μαζί τους. Παραδόξως, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτή τη μελέτη ανέφερε ότι δεν είδαν τίποτα ασυνήθιστο ή εκπληκτικό κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Από την άλλη οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, είναι λιγότερο επιρρεπείς στην απροσεξία, τείνουν να βλέπουν πράγματα που οι άλλοι απορρίπτουν.