Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αστρική προβολή & Αστρικά ταξίδια : Είναι μια εξωσωματική εμπειρία;

  • από
Αστρική προβολή & Αστρικά ταξίδια : Είναι μια εξωσωματική εμπειρία;

Η αστρική προβολή είναι μια εμπειρία κατά την οποία ένα άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο από μια θέση έξω από το φυσικό σώμα του. Αυτό γίνεται με εντυπωσιακό τρόπο σε ταινίες. Πρωτοποριακά εφέ σε σκηνές όπου άυλες οντότητες μπορούν ακόμα και να επέμβουν στην ύλη.

Η αστρική προβολή σαν ιδέα φαίνεται συναρπαστική ακόμα και διασκεδαστική, αλλά είναι πραγματική;

Η ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να εγκαταλείψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια των ονείρων είναι αρχαία. Αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να επικοινωνούν με την κοσμική νοημοσύνη μέσω οραμάτων και των έντονων ονείρων που βιώνουν κατά τη διάρκεια της αστρικής προβολής. Γνωστή και ως εξωσωματική εμπειρία. Μια αίσθηση που η συνείδησης εγκαταλείπει το φυσικό σώμα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι μεταξύ 8 και 20% των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι είχαν μια εξωσωματική εμπειρία σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

Ενώ οι περισσότερες εμπειρίες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου ή υπό ύπνωση, κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κάνουν ενώ χαλαρώνουν.

Η αστρική προβολή έχει γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση για κάποιες  θρησκευτικές ομάδες, και όχι μόνο. Υπάρχουν πολλά βιβλία σεμινάρια και DVD που υπόσχονται να διδάξουν στους μαθητές, πώς να αφήσουν το φυσικό τους σώμα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλες διαστάσεις.

Μπορεί να είναι μια δυνατή εμπειρία για τα άτομα που το έχουν βιώσει, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι πραγματικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μετρηθεί επιστημονικά, εάν το πνεύμα ενός ατόμου “αφήνει” και ξανά “εισέρχεται” στο σώμα του.

Η απλούστερη και καλύτερη εξήγηση για τις εξωσωματικές εμπειρίες είναι ότι το άτομο απλώς το φαντάζεται ή το ονειρεύεται.

Επειδή δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η συνείδηση ​​μπορεί να υπάρξει εκτός του εγκεφάλου, η αστρική προβολή έχει απορριφθεί από τους επιστήμονες.  

Αστρική προβολή επιβεβαιώσει;

Αστρική προβολή Αστρικά ταξίδια : Είναι μια εξωσωματική εμπειρία

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι επιστήμονες είναι στενόμυαλοι και αρνούνται να δουν στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τα πλαίσια της κοσμοθεωρίας τους. Ωστόσο στην επιστήμη όσοι διαψεύδουν τις κυρίαρχες θεωρίες και πάνε ένα βήμα παραπάνω ανταμείβονται, δεν τιμωρούνται.

Η απόδειξη της ύπαρξης ψυχικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της αστρικής προβολής ή εναλλακτικών διαστάσεων θα αποδώσει στους διαφωνούντες επιστήμονες μια θέση στα ιστορικά βιβλία, αν όχι ένα βραβείο Νόμπελ.

Ένας επιστημονικός έλεγχος της εγκυρότητας της αστρική προβολή είναι αρκετά απλός. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε 10 άγνωστα αντικείμενα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Στη συνέχεια να ζητήσετε από ένα άτομο να προβάλει τη συνείδησή του και να περιγράψει ακριβώς το κάθε αντικείμενο πού βρίσκετε και τι είναι. Είτε οι περιγραφές θα είναι σωστές ή δεν θα είναι.

Αλλά δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε τέτοιες τεχνητές δοκιμασίες. Ο πραγματικός κόσμος παρέχει αμέτρητες ευκαιρίες για την τεκμηρίωση της αστρικής προβολής.

Εάν αποδειχθούν τα ταξίδια στον αστρικό κόσμο θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμα. Δεν θα χρειαζόταν να στείλουμε ανθρώπους σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες. Όπως σε πυρηνικές καταστροφές για να προσδιοριστεί ποια είναι η κατάσταση. Οι άνθρωποι των οποίων η συνείδηση ​​μπορεί να πετάξει και να περάσει από τους τοίχους θα μπορούσαν να έσωζαν ζωές.

Κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί. Εύκολα κινούμενοι μέσα από τα ερείπια των κτιρίων θα εντόπιζαν τους επιζώντες και θα τους έσωζαν.

Η άποψη των μυημένων για τα αστρικά ταξίδια

Αστρική προβολή & Αστρικά ταξίδια : Είναι μια εξωσωματική εμπειρία;

Οι μυημένοι επιμένουν ότι η εμπειρία είναι πραγματική, επειδή φαίνεται τόσο ζωντανή και κάποιες από τις εμπειρίες είναι παρόμοιες ακόμη και σε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς. Αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλοι όσοι προσπαθούν να έχουν μια αστρική προβολή έχουν παρόμοιες εμπειρίες.

Ένα παράδειγμα είναι η τεχνική της καθοδηγούμενης απεικόνισης. Η χρήση σεναρίων ακόμα και ήχων για να καθοδηγήσουν τη φαντασία του μαθητή. Ο δάσκαλος αστρικών ταξιδιών έχει πει στον μαθητή τη πρέπει να περιμένει. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που βιώνουν αστρικά ταξίδια, είναι πιο θετική στον υπνωτισμό. Όπως και να δώσουν πλήρη προσοχή σε κάτι να βυθιστούν σ’ αυτό ακόμα κι αν δεν είναι πραγματικό, όπως σε μια ταινία, ένα παιχνίδι ή ένα φανταστικό γεγονός. Είναι πιο ευφάνταστοι, ευαίσθητοι, και δεν έχουν εμφανή συμπτώματα ψυχοπαθολογίας ή ψυχικής ασθένειας.

Αν και οι ιδικοί της αστρικής προβολής επιμένουν ότι οι εμπειρίες τους είναι πραγματικές, τα αποδεικτικά στοιχεία τους είναι όλα αστεία.

Ακριβώς όπως ένα άτομο που παίρνει παραισθησιογόνα, μπορεί να είναι πραγματικά πεπεισμένο ότι συναντιέται με τον Θεό, τους νεκρούς ή τους αγγέλους, ενώ αλλάξει η συνήθης κατάσταση της συνείδησης και το άτομο βρίσκεται σε έκσταση. Μα αυτόν τον τρόπο και η αστρική προβολή και τα αστρικά ταξίδια λειτουργούν. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι εξωσωματικές εμπειρίες συμβαίνουν εκτός του σώματος αντί εντός του εγκεφάλου.

Σχετικά Άρθρα

Ο νόμος της έλξης : Θα σας δώσει το σύμπαν αυτό που θέλετε;
Ο νόμος της έλξης : Θα σας δώσει το σύμπαν αυτό που θέλετε;
Η επιστήμη πίσω από το φαινόμενο του Deja vu
Η επιστήμη πίσω από το φαινόμενο του Deja vu
Δεισιδαιμονία : Τι είναι και γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν;
Δεισιδαιμονία : Τι είναι και γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν;