Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο δρόμος του θανάτου : Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο;

  • από
Ο δρόμος του θανάτου : Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο;

Γνωστός και ως δρόμος του θανάτου, ο North Yungas στη Βολιβία δικαίως θεωρείτε ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προειδοποιούν τους πελάτες τους για τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει στον συγκεκριμένο δρόμο.

Το πλάτος του δρόμου πολλές φορές δεν ξεπερνά τα 3 μέτρα. Τα βουνά είναι μεγάλα και απότομα, και φυσικά δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου.

Ο δρόμος που έχει μήκος 69 χιλιόμετρα γίνετε ακόμα πιο επικίνδυνος, λόγο της ομίχλης και των κατολισθήσεων. Μεγάλα κομμάτια βράχου πέφτουν από ύψος 600 μέτρων, σχεδόν σε κάθε στροφή.

Μέχρι το 1994 κάθε χρόνο έχαναν τη ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι, ο δρόμος είναι γεμάτος σταυρούς στη μνήμη των νεκρών. Δεν είναι περίεργο που πήρε το ψευδώνυμο δρόμος του θανάτου.

Ποτέ κατασκευάστηκε ο δρόμος;

Τη δεκαετία του 1930, οι κρατούμενοι της Παραγουάης έσκαψαν τα βουνά και άνοιξαν το δρόμο, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Βραζιλία. Ο δρόμος συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz, με την πόλη Coroico.

Περιτριγυρισμένος από εξαιρετικά ασταθές οδόστρωμα, εκτείνεται αρκετά μακριά ,για να συνδέσει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου με την πρωτεύουσα.

Τα φορτηγά πολλές φορές φορτώνονται με παραπάνω βάρος, σε συνδυασμό με το ασταθές οδόστρωμα, το πέρασμα γίνετε πιο επικίνδυνο.

Ωστόσο οι απότομες στροφές δυσχεραίνουν την ορατότητα των οδηγών, με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν και να περπατάνε για να βλέπουν αν έρχεται άλλο όχημα.

Μέχρι το 2006 ο δρόμος North Yungas ήταν η μόνη επιλογή για όποιον ήθελε να πάει από το Coroico στο La Paz. Το 2009 η κυβέρνηση κατασκεύασε έναν νέο δρόμο. Ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει δύο λωρίδες, και καλλίτερη κατασκευή.

Ο δρόμος του θανάτου Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

Σήμερα οι περισσότεροι θάνατοι προέρχονται από ντόπιους που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον περίφημο δρόμο. Οι λάτρης της ποδηλασίας από όλο τον κόσμο, συγκεντρώνατε εδώ για να διασχίσουν με τα ποδήλατα τους τον δρόμο. Περισσότεροι από δώδεκα ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αναπούρνα : Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο βουνό στον κόσμο

Αναπούρνα : Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο βουνό στον κόσμο

Σαχάρα : Η μεγαλύτερη και πιο ζεστή έρημος της Γης συνεχώς μεγαλώνει

Σαχάρα : Η μεγαλύτερη και πιο ζεστή έρημος της Γης συνεχώς μεγαλώνει

Λίμνη Βαϊκάλη : Η παλαιότερη και μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο

Λίμνη Βαϊκάλη : Η παλαιότερη και μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο