Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπορεί να υπάρχουν ευφυείς πολιτισμοί στον γαλαξία μας

  • από
Μπορεί να υπάρχουν ευφυείς πολιτισμοί στον γαλαξία μας

Ο Γαλαξίας μας θα πρέπει να φιλοξενεί τουλάχιστον 36 ευφυείς πολιτισμούς ικανούς για να μπορούν να επικοινωνήσουν.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στης 15 Ιουνίου στο The Astrophysical Journal.

Οι καθηγητές Tom Westby και Christopher J. Conselice, από το τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, κατέληξαν σε αυτόν τον αριθμό υποθέτοντας ότι οι ευφυείς μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες, σχηματίζονται με παρόμοιο τρόπο όπως και στη Γη.

Η ευφυείς ζωή σχηματίζεται σε λιγότερο από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ή μετά από περίπου 5,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Με κριτήρια όπου απαιτείται μεταλλικό περιεχόμενο ίσο με εκείνο του Ήλιου.

Αυτό προϋποθέτει επίσης ότι η μέση διάρκεια ζωής ενός ευφυείς πολιτισμού που χρησιμοποιεί τις ραδιοεπικοινωνίες είναι τα 100 χρόνια. Δηλαδή για πόσο καιρό ο γήινος πολιτισμός είχε τις ραδιοεπικοινωνίες.

Ο καθηγητής Conselice δήλωσε σε δελτίο τύπου:

” Οι αναζητήσεις εξωγήινων ευφυών πολιτισμών όχι μόνο αποκαλύπτουν την ύπαρξη του τρόπου ζωής, αλλά και μας δίνει ενδείξεις για το πόσο θα διαρκέσει ο δικός μας πολιτισμός

“Εάν διαπιστώσουμε ότι η ευφυής ζωή είναι συνηθισμένη, τότε αυτό θα αποκαλύψει ότι ο πολιτισμός μας θα μπορούσε να υπάρχει για πολύ περισσότερο από μερικές εκατοντάδες χρόνια. Εναλλακτικά αν διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχουν ενεργοί πολιτισμοί στο Γαλαξία μας, είναι κακό σημάδι για τη δική μας μακροχρόνια ύπαρξη. Ψάχνοντας για εξωγήινη ευφυή ζωή ακόμα και αν δεν βρούμε τίποτα, ανακαλύπτουμε το μέλλον και τη μοίρα μας.”

Κάτω από το αυτό το αυστηρότερο σύνολο υποθέσεων, θα υπάρχουν τουλάχιστον 36 άλλοι πολιτισμοί σε ολόκληρο τον Γαλαξία μας που μπορούμε να τους μιλήσουμε.

Αλλά με μέση απόσταση τα 17.000 έτη φωτός μακριά καθιστάτε ακατόρθωτο να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους. Με την παρούσα τεχνολογία μας.