Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς επιδρούν τα αντιοξειδωτικά στο δέρμα μας;

  • από
Πώς επιδράνε τα αντιοξειδωτικά στο δέρμα μας;

Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους που θέλετε το δέρμα σας να φαίνεται νέο και υγιές, αλλά δεν θέλετε να πάρετε προϊόντα που είναι φορτωμένα με εκατοντάδες χημικά στοιχεία. Τότε μπορούν να σας βοηθήσουν τα αντιοξειδωτικά.

Η ενσωμάτωση των σωστών αντιοξειδωτικών στη διατροφή σας και η καθημερινή φροντίδας του δέρματος μπορεί να έχει θετική επίδραση.

Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες και μέταλλα) Ένζυμα (πρωτεΐνες) που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αποκατάσταση των βλαβών στον ιστό του σώματός.

Τα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν ή αποτρέπουν την επίδραση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την οξείδωση. Μια διαδικασία που προκαλεί βλάβη από το οξυγόνο και μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρική δυσλειτουργία. Εάν έχετε δει ένα αποφλοιωμένο μήλο να γίνετε καφέ, έχετε δει πως λειτουργεί η οξείδωση.

Τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν την επίδραση των ελεύθερων ριζών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εμπλουτίζετε την διατροφή σας συνεχώς με αντιοξειδωτικά. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν επίσης να ευθύνονται για τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Αντιοξειδωτικά που περιέχουν βήτα-καροτένιο, λουτεΐνη, λυκοπένιο, σελήνιο και βιταμίνες Α, C και Ε. Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών, δημητριακών, και ψαριών.

Όσον αφορά την προστασία του δέρματός, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν και από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Σε αντίθεση με τα αντηλιακά, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω, προστατεύοντας τα κύτταρα.

Οι βιταμίνες A, C, E και το σελήνιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στη φροντίδα του δέρματος. Εκτός από την ενδυνάμωση των κυττάρων ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, οι βιταμίνες Α και C βοηθάνε και στην ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών, συμβάλλοντας στην επούλωση των τραυμάτων.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί η επιδερμίδα συνεχώς αποβάλλει και αναγεννά κύτταρα.

Πώς επιδράνε τα αντιοξειδωτικά στο δέρμα μας;

Επίσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν σαν ένας φυσικός ορός αντιγήρανσης. Καθώς μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Όταν προσθέτετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα στη διατροφή σας, έτσι και με τα αντιοξειδωτικά θέλουν προσοχή. Αν και είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό όταν λαμβάνονται υπερβολικά μπορεί να είναι επιβλαβή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζεστε για να καλύψετε την ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός σε αντιοξειδωτικά είναι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Στην πραγματικότητα είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με το διαιτολόγο σας η με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιουδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.